Per què votaré Sí-Sí

Ara sí. El govern de la Generalitat de Catalunya ens ha convocat a tots els ciutadans majors de 16 anys a donar la nostra opinió sobre el futur polític del país el proper 9 de novembre. Tot i que la pregunta no és la que m’hauria agradat, sí que puc donar la resposta desitjada. Jo votaré Sí-Sí. Encara que no sigui fàcil i que ens amenacin amb totes les desgràcies mundanes i divines votaré Sí-Sí. Per què? Per diversos motius.

Jo votaré Sí-Sí pel meu fill. Per la generació del meu fill, perquè tinguin un país millor, perquè no vull que visqui en un Estat que l’ha condemnat a ser ciutadà de segona. Votaré sí-sí per ell i per tots els nens que encara no poden anar a votar, perquè la seva generació no hagi de fer el que nosaltres no haurem sabut fer.

Votaré Sí-Sí pels meus pares, que ja no hi són. Perquè a ells els hauria agradat viure aquest moment històric. Votaré Sí-Sí com a desgreuge de tots els silencis que van imposar a la seva generació; com a homenatge als que, en temps de dictadura i repressió, van educar els seus fills com a persones lliures.

Votaré Sí-Sí pels meus avis. Pel meu avi que va estar a la presó uns quants anys en acabar la guerra, entre altres motius i segons sentència, per les seves ‘profundes conviccions catalanistes’. Per la meva àvia que vivia en un dels carrers principals de la seva ciutat i a qui obligaven a treure domassos o banderes espanyoles quan el dictador visitava la ciutat i ella ho resolia penjant una catifa vermella…

Votaré Sí-Sí per ètica. Perquè mai més ningú no pugui ser empresonat per parlar una llengua o altra o per tenir unes idees diferents a les del poder. Perquè vull que fem un país nou sense els tics totalitaris que han caracteritzat l’actuació de l’Estat espanyol al llarg de la seva història.

I votaré Sí-Sí per estètica. Per no haver de patir constantment la vergonya de ser subdit d’un estat que no condemna el feixisme, que subvenciona fundacions franquistes, que aniquila la diversitat lingüística… en definitiva, que considera enemics els que no estan amb ells de manera inquebrantable.

Jo votaré Sí-Sí i m’agradaria que tu també.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *