Concert antològic de Jordi Batiste al Born.

Aquest dissabte, Jordi Batiste farà un concert antològic al Born dintre del cicle La cançó nua. Acompanyat dels músics de Nova (Jesús Molina i Marcel Batiste) farà un repàs a algunes de les cançons més significatives de la seva carrera, des del llunyà “El noi dels cabells llargs” d’Els tres tambors fins a temes recents passant per peces significatives de les seves etapes amb Màquina!, Ia&Batiste o Els Miralls de Dylan…

Jordi Batiste vist per Marc Ensenyat

Foto: Marc Ensenyat


Jordi Batiste (Barcelona, 1948) és un artista integral, que ha treballat en el disseny de discos, ha fet de fotògraf i s’ha centrat en la creació i la interpretació musical.
De ben jove va muntar Els Tres Tambors, un grup del que també en formava part el seu germà Albert i amb el que van tenir els seus primers èxits. Encara es recorda “El noi dels cabells llargs” un himne generacional que fins i tot va ser reivindicat per Els Pets, que el van incloure a la seva maqueta. Va formar part d’una altra banda mítica, Màquina!, un grup que va interessar fins i tot Salvador Dalí per una portada surrealista amb un rellotge de butxaca dintre d’un croisant (Why?, 1970).
També va ser la meitat d’Ia&Batiste, el duet més brillant de la música catalana dels anys setanta, que va deixar dos discos magnífics (Un gran dia, 1972 i Chichonera’s cat, 1975) en una primera etapa que tindria continuïtat els anys 90.
La seva passió per Bob Dylan, a qui ja havia versionat amb Els 3 Tambors (“Romanço de fill de vídua” / “Tombstone Blues”) i amb Rocky Muntanyola (“Com una pedra en el camí”/ “Like a Rolling Stone”) el va dur a associar-se amb Gerard Quintana a Els Miralls de Dylan, amb qui van fer dos discos dedicats íntegrament al geni de Minnesota.

Els darrers anys ha presentat discos en solitari defensant-los amb el seu nom i ha format Nova, grup en el coincideix amb el seu fill Marcel, que hi toca la bateria. 

Hora: 21.00
Preu: 5€
Lloc: Sala Moragues

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *